Напоследък чичото на Рафаел Надал Тони все по-често атакува Новак Джокович и изпраща "отровни стрели" чрез своите изявления и интервюта. Този път той отиде крачка по-далеч, удряйки под пояса - по семейството на Джокович.

В интервю за испанския вестник La Vanguardia чичото на Надал изтъкна, че не вярва, че 21 титли от Големия шлем ще са достатъчни на Надал за статута на най-добър тенисист в света.

- Не вярвам, че 21-вата титла ще е достатъчна. Джокович е фаворит за Уимбълдън. На Ролан Гарос се надявам, че Рафаел ще спечели, вече не знам за US Open...Реалността е, че става все по-трудно за тях да спечелят Големия шлем, защото идват хора отдолу, които са много силни - каза Тони Надал, а след това атакува семейството на Новак.

- Мнозина казват, че за успехи е необходима добра среда, нали? Е, нека го преосмисля от друг ъгъл. Вижте какво спечели Джокович, разчитайки на средата му, такава, каквато е. Във всеки случай семейството Надал е нормално и винаги е било. Започвайки от времето, когато брат ми Мигел Анхел играеше за Барса. Винаги сме бягали от екстравагантността – каза Тони Надал, цитиран от "Труд".